H Microsoft πίεσε το Τόκιο χαμηλότερα

Οι αρνητικές προβλέψεις της Microsoft για τις πωλήσεις και την κερδοφορία της στο υπόλοιπο του έτους, οδήγησαν σε πιέσεις τις τεχνολογικές εταιρίες και κατ’επέκταση πίεσαν το δείκτη Nikkei προς τα κάτω. Προς την ίδια κατεύθυνση λειτούργησε και το αρνητικό κλείσιμο της Wall.

Πτωτικά έκλεισε το χρηματιστήριο του Τόκιο, εν μέσω ανησυχιών για την αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών, ύστερα από τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Microsoft Corp.

Αναλυτικότερα, η κορυφαία εταιρία κατασκευής λογισμικού υπολογιστών προέβη σε μείωση των εκτιμήσεών της για τις ετήσιες πωλήσεις και την κερδοφορία της, εξέλιξη που φαίνεται πως θορύβησε τους επενδυτές.

Ανησυχία προκάλεσε ακόμα στους επενδυτές η αδυναμία της Wall Street να εκμεταλλευτεί τα εταιρικά νέα και να κλείσει με θετικό πρόσημο - σημάδι πως η εμπιστοσύνη των επενδυτών στις επιχειρήσεις δεν έχει αποκατασταθεί, σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς.

Απώλειες κατέγραψαν οι τίτλοι των τεχνολογικών εταιριών με αιχμή τις Sony και Samsung, ενώ και η NTT DoCoMo ακολούθησε κατά πόδας.

Απο τις καθοδικές περιδηνήσεις δεν φαίνεται να γλύτωσαν ούτε η Kyocera Corp. αλλά και η Canon που κατέγραψαν μεγάλες απώλειες.

Στις 10.225 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Nikkei, υποχωρώντας κατά 2,6%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng καταγράφει απώλειες της τάξεως του 1,24%, κινούμενος περί τις 10.322 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v