Τεχνολογική άνοδος στο Τόκιο

Τα θετικά εταιρικά νέα από τις ΗΠΑ και ειδικότερα της ΙΒΜ, (έσοδα β΄ τριμήνου θετικότερα των εκτιμήσεων), ώθησαν τις ιαπωνικές τεχνολογικές επιχειρήσεις υψηλότερα, συμπαρασύροντας και το δείκτη Nikkei.

Σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση το ισχυρότερο χρηματιστήριο της Ασίας, με το δείκτη Nikkei να ωθείται υψηλότερα από εταιρικά νέα των ΗΠΑ και ειδικότερα της IBM, η οποία ανακοίνωσε έσοδα β΄ τριμήνου υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η παραπάνω εξέλιξη έδωσε το έναυσμα στις αντίστοιχες τεχνολογικές εταιρίες της Ιαπωνίας, οι οποίες οδήγησαν την ”κούρσα” της Πέμπτης στο Τόκιο.

Ανοδικά κινήθηκε η Sony, που αποτέλεσε τη μετοχή με τη μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα, ενώ σημαντικά ενισχύθηκαν και οι τίτλοι των Nec, Hitachi και Toshiba.

Ανάλογα κινήθηκε και η μετοχή της Funai Electric, τα κέρδη της οποίας παρουσίασαν αύξηση, λόγω της επιτυχίας που σημείωσε στην ιαπωνική αγορά το νέο DVD της.

Στον αντίποδα, πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των αυτοκινητοβιομηχανιών, εν μέσω ανησυχιών τροφοδοτούμενων από το ισχυρό εγχώριο νόμισμα και τις παρενέργειες που δυνητικά μπορεί να επιφέρει στις εξαγωγές τους.

Στις 10.457 μονάδες έκλεισε το Τόκιο με το δείκτη Nikkei να ενισχύεται κατά 1,57%, ενώ ο δείκτης Hang Seng καταγράφει κέρδη κατά 0,61%, διαμορφούμενος στις 10.397 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v