Ισχυρές απώλειες στο Τόκιο

H συνεχόμενη πτώση του τεχνολογικού Nasdaq και οι απώλειες που κατέγραψαν οι αντίστοιχες ιαπωνικές εταιρίες, οδήγησαν σε μεγάλες απώλειες το Τόκιο, ενώ η υποχώρηση του γεν έναντι του δολαρίου δεν ”συνέδραμε” την κατάσταση.

Ισχυρές απώλειες κατέγραψε ο δείκτης Nikkei 225, λόγω κυρίως της νέας σημαντικής υποχώρησης που κατέγραψε χθες ο τεχνολογικός Nasdaq (3,89%) και του γενικότερου επιφυλακτικού κλίματος που επικρατεί στις τάξεις των επενδυτών.

Οι παραπάνω πιέσεις αλλά και αρνητικά εταιρικά νέα από τεχνολογικές εταιρίες (Taiwan Semiconductor), οδήγησαν σε πτώση τις εταιρίες της τεχνολογίας, πιέζοντας παράλληλα και το σχετικό δείκτη.

Σημαντική υποχώρηση κατέγραψαν οι τίτλοι της Tokyo Electron και της Advatest, ενώ και η Samsung πιέστηκε εξίσου.

Την υποχώρηση του δείκτη δεν ανέκοψε και η πτώση της ισοτιμίας του γεν έναντι του δολαρίου - σε χαμηλό τετραμήνου - εξέλιξη που υποτίθεται πως θα ενίσχυε τις εξαγωγικές εταιρίες.

Στις 9.591 μονάδες ολοκλήρωσε την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας ο δείκτης Nikkei, υποχωρώντας κατά 3,41%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng υποχωρεί κατά 1,8%, διαμορφούμενος στις 9.706 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v