Υποχώρηση 0,18% για το δείκτη Nikkei

Oι απώλειες που κατέγραψαν οι τράπεζες αλλά και ορισμένες τεχνολογικές εταιρίες, πίεσαν τελικώς το δείκτη Nikkei σε αρνητικό έδαφος, ενώ το χθεσινό ράλι της Wall δε στάθηκε ικανό να μεταβάλει το κλίμα.

Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε τη συνεδρίαση ο δείκτης Nikkei, παρόλο το χθεσινό ανοδικό ράλι στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά.

Η ενίσχυση του Dow κατά 6,4 ποσοστιαίες μονάδες – η μεγαλύτερη εδώ και 15 έτη περίπου, αλλά και η αντίστοιχη άνοδος του τεχνολογικού Nasdaq δε φαίνεται να επηρέασαν την ψυχολογία των επενδυτών σύμφωνα με αναλυτές, αφού οι επενδυτές αναζητούν περαιτέρω θετικά σημάδια, ύστερα από το μπαράζ αρνητικών νέων.

Πτωτικά κινήθηκαν, πιέζοντας τελικώς το δείκτη προς τα κάτω, οι τράπεζες και ορισμένες τεχνολογικές εταιρίες, ενώ ζημιές κατέγραψαν οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών, λόγω της ανησυχίας των για την μικρή ενίσχυση του γεν, η οποία πιθανόν να πλήξει τις εξαγωγές τους.

Στον αντίποδα ανοδικά κινήθηκαν οι τίτλοι των Sony και Canon, ενώ σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση και η Creative Technology.

Στις 9929,91 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Nikkei 225, υποχωρώντας κατά 0,18%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng ενισχύεται κατά 0,84%, διαμορφούμενος στις 10.056 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v