Κάτω από τις 10.000 μονάδες ο Nikkei

Οι ισχυρές απώλειες που κατέγραψε η αμερικανική αγορά (Nasdaq), δημιούργησαν ανησυχίες στους επενδυτές για την πορεία της κατανάλωσης στις ΗΠΑ και τις συνακόλουθες επιπτώσεις στις εξαγωγές της Ιαπωνίας, προς την ισχυρότερη οικονομία του κόσμου.

Η συνεχόμενη κατρακύληση των αμερικανικών αγορών οδήγησε το Τόκιο και το δείκτη Nikkei 225 κάτω από το ψυχολογικό όριο των 10.000 μονάδων, εν μέσω ανησυχιών για την πιθανή πτώση της κατανάλωσης στις ΗΠΑ και τη συνακόλουθη μείωση της ζήτησης των ιαπωνικών προϊόντων.

Οικονομικοί αναλυτές θεωρούν πως η χρηματιστηριακή αγορά του Τόκιο ενέχει περαιτέρω περιθώρια διόρθρωσης, με βάση το δεδομένο πως ο Dow και ο S&P έχουν απωλέσει τους τελευταίους δύο μήνες το 24% και 27% της αξίας τους, έναντι 9,6% του Nikkei 225.

”Οι Ασιατικές εταιρίες δεν δύναται να γλιτώσουν από την κρίση, αφού διαθέτουν εξαγωγικό προσανατολισμό”, δηλώνουν Ιάπωνες αναλυτές ”παροτρύνοντας” παράλληλα τους επενδυτές να επιλέξουν εταιρίες που στηρίζονται περισσότερο στην εγχώρια αγορά.

Πτωτικά κινήθηκαν οι τηλεπικοινωνιακές αλλά και οι τεχνολογικές μετοχές με τις Sony και Canon να καταγράφουν μεγάλες απώλειες, ενώ σημαντική υποχώρηση κατέγραψαν και οι τίτλοι της Samsung.

Στις 9.947 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Nikkei, υποχωρώντας κατά 2,62%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng βρίσκεται υπό τις 10.000 μονάδες, υποχωρώντας σημαντικά κατά 3,56%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v