Τα νέα της Παρασκευής ώθησαν υψηλότερα το Τόκιο

Η άνοδος του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, από το 86,5 στο 88,1, αλλά και η ενίσχυση του δολαρίου έναντι του γεν, οδήγησαν υψηλότερα το δείκτη Nikkei, με αιχμή τις τεχνολογικές εταιρίες.

Σε θετικό έδαφος έκλεισε το Τόκιο, ύστερα από τη άνοδο του δολαρίου έναντι του γεν την προηγούμενη Παρασκευή.

Η παραπάνω εξέλιξη ικανοποίησε τους επενδυτές και οδήγησε σε αύξηση τους τίτλους εταιριών που βασίζονται στις εξαγωγές, όπως αυτός της Honda και της Sony.

”Eυεργετικά” λειτούργησε, σύμφωνα με τους αναλυτές, η άνοδος του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Μίσιγκαν, σημάδι πως η κατανάλωση στις ΗΠΑ δεν έχει απολέσει το momentum της.

Ανοδικά κινήθηκαν οι αυτοκινητοβιομηχανίες αλλά και οι τεχνολογικές εταιρίες με τις Canon, Toyota να δίνουν τον τόνο, ενώ και οι μετοχές της Fuji ακολουθούσαν ”κατά πόδας”.

Σημαντικές υπεραξίες κατέγραψαν επίσης οι μετοχές των Toshiba, Advantest και Naya που φαίνεται πως ευνοήθηκαν από την τεχνολογική άνοδο στο Τόκιο.



Στις 9.676 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Nikkei,ενισχυμένος κατά 0,9%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng ενισχύεται κατά την πρωινή συνεδρίαση κατά 1,05%, διαμορφούμενος στις 9.876 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v