Αμερικανικές πιέσεις στον Nikkei

Η συρρικνούμενη ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας για το β΄ τρίμηνο του 2002 (μόλις 1,1%), πίεσε τους τίτλους των τεχνολογικών εταιριών, οι οποίοι συμπαρέσυραν το δείκτη Nikkei κάτω από τις 10.000 μονάδες.

Με απώλειες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Nikkei, εν μέσω ανησυχιών για τη χθεσινή ανακοίνωση του ΑΕΠ β΄ τριμήνου των ΗΠΑ. Πιο συγκεκριμένα, η μόλις κατά 1,1% ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας, για το β΄ τρίμηνο του 2002, θορύβησε τους επενδυτές, οι οποίοι προχώρησαν σε πωλήσεις τίτλων.

”Η μικρή άνοδος που σημείωσε η αμερικανική οικονομία προκαλεί ανησυχία στους επενδυτές για τις τοποθετήσεις τους, ιδιαίτερα στις εταιρίες που στηρίζονται σε εξαγωγές στις ΗΠΑ”, σχολιάζουν γιαπωνέζοι αναλυτές.

Σημαντικές απώλειες κατέγραψαν οι τίτλοι των τεχνολογικών εταιριών, κυρίως των Sharp, Samsung και Toshiba, ενώ ανάλογα κινήθηκαν και οι μετοχές των Fuji αλλά και της Bridgestone.

Στις 9.793 μονάδες έκλεισε το Τόκιο με το δείκτη Nikkei να υποχωρεί κατά 0,85%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng κινείται ανοδικά κατά 0,22%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v