Με πτώση έκλεισε το Τόκιο

Η απροσδόκητη υποχώρηση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ, δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την πρώτη πτωτική συνεδρίαση της εβδομάδας στο Τόκιο, λόγω των ανησυχιών των επενδυτών για την πορεία της κατανάλωσης στην Αμερική.

Την πρώτη καθοδική συνεδρίαση για την τρέχουσα εβδομάδα κατέγραψε το χρηματιστήριο του Τόκιο, κυρίως λόγω της πτώσης του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ.

Η παραπάνω εξέλιξη θορύβησε τους επενδυτές, τροφοδοτώντας με ανησυχία το κοινό για την δυναμική της κατανάλωσης – μέγεθος ιδιαίτερα κρίσιμο, αφού επηρεάζει άμεσα τις εξαγωγές της χώρας του ανατέλλοντος ηλίου.

Πτωτικά κινήθηκαν οι τίτλοι των τεχνολογικών εταιριών με προεξέχουσες τις Kyocera και Advantest, ενώ και οι μετοχές της Fuji κατέγραψαν απώλειες.

Σημαντική υποχώρηση κατέγραψαν ακόμα οι μετοχές των τεχνολογικών Νvidia και United Microelectronics, λόγω οικονομικών αποτελεσμάτων κατώτερων των προσδοκιών.

Στις 9.877 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Nikkei, υποχωρώντας κατά 1,26%%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng κινείται ανοδικά κατά 0,22%, διαμορφούμενος στις 10.177 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v