Αρνητικά ξεκίνησε την εβδομάδα ο Nikkei

Με οριακές απώλειες ξεκίνησε την εβδομάδα η ιαπωνική αγορά, μην κατορθώνοντας να διατηρήσει τα κέρδη που κατέγραφε στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης, ύστερα από τα ευνοϊκά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση σχετικά με τη μείωση της φορολογίας.

Με αρνητικό πρόσημο ξεκίνησε την εβδομάδα η ιαπωνική αγορά, καθώς δεν κατόρθωσε να επωφεληθεί από το θετικό κλίμα που δημιουργήθηκε ύστερα και από την ανακοίνωση ευνοϊκών μέτρων από την κυβέρνηση σχετικά με τη μείωση των φόρων.

Στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης η ιαπωνική αγορά κατέγραφε σημαντικά κέρδη, ύστερα από ανακοίνωση του υπουργού Οικονομικών σχετικά με μια ευρέως φάσματος μείωσης των φόρων, προκειμένου να δοθεί ώθηση στην οικονομία.

Ο Nikkei 225 έκλεισε στις 9693,96 μονάδες με απώλειες 0,16% ενώ την ίδια στιγμή ο Hang Seng διαμορφωνόταν στις 9909,10 μονάδες με απώλειες 0,83%.

Σημαντικά κέρδη της τάξης του 3% κατέγραψε η φαρμακοβιομηχανία Takeda, ενώ ακολούθησε και ο τίτλος της σιδηροδρομικής εταιρίας East Japan Railway κατά 1%.

Οι αναλυτές σχολιάζουν ότι οι αμυντικές κυρίως μετοχές είναι αυτές που δεν αναμένεται να επηρεαστούν από τις εξελίξεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, και αποτελούν πόλο έλξης για τους επενδυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v