Οι τεχνολογικές μετοχές πίεσαν το Τόκιο

Με απώλειες έκλεισε η ιαπωνική αγορά, καθώς το αισιόδοξο κλίμα που δημιουργήθηκε ύστερα από την ανακοίνωση καλύτερων από ό,τι αναμενόταν αποτελεσμάτων της Cisco, δεν κατόρθωσε να διασκεδάσει τις ανησυχίες για την πορεία του τεχνολογικού κλάδου.

Πτωτικά τελείωσε τη συνεδρίαση η αγορά του Τόκιο, καθώς τα αισιόδοξα μηνύματα που ήρθαν με τη Cisco, δεν κατόρθωσαν να ενισχύσουν περαιτέρω την εμπιστοσύνη των επενδυτών σχετικά με την πορεία του τεχνολογικού κλάδου.

Παρατηρητές της ιαπωνικής αγοράς σχολιάζουν ότι υπάρχουν ελάχιστα σημάδια ανάκαμψης της ζήτησης για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα εταιριών που αφορούν σε υπολογιστές.

Η NEC, η μεγαλύτερη εταιρία επεξεργαστών της Ιαπωνίας, υποχώρησε κατά 1,3%, ενώ η δεύτερη του κλάδου, Fujitsu, κατέγραψε απώλειες ύψους 3,5%

Ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε στις 9787,63 μονάδες καταγράφοντας απώλειες κατά 0,48%, ενώ και ο Hang Seng διαμορφώθηκε στις 9909,59 μονάδες με πτώση 0,68%.

Αντίθετα, θετική ήταν η πορεία της μετοχής της κορυφαίας εταιρίας αυτοκινήτων της Ιαπωνίας, Toyota Motor, καθώς παρουσίασε άνοδο κατά 1,9%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v