Με σημαντικά κέρδη έκλεισε το Τόκιο

Εντυπωσιακά κέρδη κατέγραψε ο Nikkei 225 στην ιαπωνική αγορά, ύστερα από την ανακοίνωση των θετικών αποτελεσμάτων της Cisco αλλά και την αυξανόμενη αισιοδοξία ότι η Fed θα μειώσει περαιτέρω τα επιτόκια αυτό το έτος.

Με υψηλά κέρδη έκλεισε τη συνεδρίαση η ιαπωνική αγορά εν μέσω αυξανόμενης αισιοδοξίας ότι η Fed θα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων πριν από τη λήξη του έτους. Θετικά λειτούργησε και η ανακοίνωση των υψηλότερων από ό,τι αναμενόταν αποτελεσμάτων της Cisco.

Οι αναλυτές σχολιάζουν ότι περαιτέρω μείωση των επιτοκίων αναμένεται να ενισχύσει τη ζήτηση από τη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, αυξάνοντας και τις πωλήσεις των ιαπωνικών εταιριών εκεί.

Ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με άνοδο 3,61% στις 9844,47 μονάδες, ενώ και ο Hang Seng κατέγραψε κέρδη 1,98% διαμορφούμενος στις 9892,81.

Υψηλότερα κινήθηκαν κυρίως οι μετοχές των εταιριών εξαγωγής, κυρίως των αυτοκινητοβιομηχανιών αλλά και των ηλεκτρονικών ειδών. Συγκεκριμένα, η Sony ενισχύθηκε κατά 5,4% ενώ και η Toyota, η μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής αυτοκινήτων της Ιαπωνίας, σημείωσε άνοδο κατά 3,6%.

Κύκλοι της αγοράς επισημαίνουν ότι οι προσδοκίες πως η αμερικανική κυβέρνηση θα λάβει μέτρα για να κατευνάσει τις οικονομικές ανησυχίες, είναι αρκετά θετικό για τις ιαπωνικές εταιρίες.

Άνοδο κατά 3,5% κατέγραψε η μετοχή της Samsung Electronics, της μεγαλύτερης εταιρίας κατασκευής επεξεργαστών για υπολογιστές, ενώ και η Hyundai Motor αύξησε την τιμή της μετοχής της κατά 2,4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v