Χαμηλό εξαμήνου για την ιαπωνική αγορά

Το…παράδειγμα της Wall Street ακολούθησε για άλλη μια φορά η ιαπωνική αγορά, κλείνοντας με απώλειες που τη φέρουν στο χαμηλότερο επίπεδο του εξαμήνου, ύστερα από την πτωτική πορεία της αμερικανικής αγοράς.

Νέες απώλειες που την οδήγησαν στο χαμηλότερο επίπεδο του εξαμήνου σημείωσε η ιαπωνική αγορά, ύστερα και από τη χθεσινοβραδινή αντίστοιχη αρνητική πορεία της Wall Street, σε συνδυασμό με την ανακοίνωση αρνητικών στοιχείων για τη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η Sony, η οποία αποκομίζει πάνω από το ένα τέταρτο των πωλήσεών της στις Ηνωμένες Πολιτείες, κατέγραψε απώλειες 1,6%. Αντίστοιχα, ακολούθησε και η Toyota Motor, η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρία αυτοκινήτων στις ΗΠΑ, με πτώση 1,4%.

Ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε στις 9501,02 μονάδες με πτώση κατά 2,10% ενώ την ίδια στιγμή ο Hang Seng διαμορφωνόταν στις 9682,89 μονάδες με απώλειες 1,82%.

Οι αναλυτές σχολιάζουν ότι τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία από τις Ηνωμένες Πολιτείες, δημιουργούν παράλληλα ανησυχίες και στις ιαπωνικές εταιρίες που εξάγουν τα προϊόντα τους στην μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως.

Αρνητικά κινήθηκε και ο κλάδος των εταιριών τεχνολογίας, καθώς ο Nasdaq υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 1997. H Tokyo Electron, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής ημιαγωγών παγκοσμίως, σημείωσε πτώση 3,1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v