Σημαντικές απώλειες στο Τόκιο

Η υποχώρηση του δολαρίου έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, η συνακόλουθη ανησυχία των επενδυτών για τις πωλήσεις των εταιριών στις ΗΠΑ, αλλά και εταιρικά νέα (Fujitsu) οδήγησαν χαμηλότερα το Nikkei, που υποχώρησε κάτω από τις 10.000 μονάδες.

Η ενίσχυση του ιαπωνικού νομίσματος έναντι του δολαρίου, αλλά και συγκεκριμένα εταιρικά νέα προκάλεσαν ανησυχία στους επενδυτές, οι οποίοι οδήγησαν χαμηλότερα το Nikkei 225 στο Τόκιο.

Τις ισχυρότερες απώλειες κατέγραψαν οι τίτλοι των εταιριών με εξαγωγικό προσανατολισμό (Sony, Canon, Toyota) συμπαρασύροντας το δείκτη σε αρνητικό έδαφος.

Αναλυτές της αγοράς σχολίαζαν πως οι επενδυτές υιοθετούν επιφυλακτική στάση, επιδιώκοντας να ανιχνεύσουν τις τάσεις και να τοποθετηθούν.

Εξάλλου, σημαντική υποχώρηση κατέγραψαν οι μετοχές της Fujitsu, ύστερα από την ανακοίνωση του ιαπωνικού υπουργείου άμυνας πως προτίθεται να αποκλείσει την εταιρία από κρατικούς διαγωνισμούς, μετά από μια σειρά προβληματικών ηλεκτρονικών συστημάτων που παρέδωσε σε στρατιωτικές μονάδες.

Στις 9.747 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Nikkei, υποχωρώντας κατά 2,52%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng καταγράφει απώλειες της τάξεως του 0,35%, διαμορφούμενος στις 9.765 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v