Πτωτικά για άλλη μια συνεδρίαση το Τόκιο

Οι ανησυχίες των Γιαπωνέζων επενδυτών για την πορεία των εξαγωγών, λόγω της ενδυνάμωσης του εθνικού τους νομίσματος έναντι του δολαρίου και την υποχώρηση του τελευταίου, οδήγησαν το δείκτη Nikkei χαμηλότερα.

Με νέα διολίσθηση έκλεισε ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο, κυρίως λόγω των ανησυχιών που προκαλεί στους επενδυτές η ενίσχυση του εγχώριου νομίσματος έναντι του γεν, αλλά και οι φήμες για την περαιτέρω υποχώρηση του.

Διαχειριστές Αμοιβαίων Κεφαλαίων σχολίαζαν σχετικά, πως η ενδυνάμωση του γεν κατατρώγει τα έσοδα των εταιριών και αποτελεί δυνητική απειλή για τις επιχειρήσεις.

Τις ισχυρότερες απώλειες κατέγραψαν οι τίτλοι των τεχνολογικών εταιριών αλλά και οι αυτοκινητοβιομηχανίες με αιχμή τις Toyota, Sony και Canon.

Στον αντίποδα, ελαφρά άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Kyocera και Advatest, ύστερα από τις απώλειες που είχαν καταγράψει το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα, οι επενδυτές αναμένουν με αγωνία τις αποφάσεις της αρμόδιας επιτροπής της FED για την πορεία των επιτοκίων.

Στις 9.681 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση το χρηματιστήριο του Τόκιο, υποχωρώντας κατά 0,61%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng κινείται ανοδικά κατά 0,44%, στις 10.003 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v