S&P και ΗΠΑ ”πίεσαν” το Τόκιο

Με πτωτικές διαθέσεις ξεκίνησε την εβδομάδα η ιαπωνική αγορά, ύστερα και από τα στοιχεία για την υποχώρηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ. Αρνητικά επέδρασαν ακόμη και οι ανησυχίες για νέα υποβάθμιση από την Standard & Poor’s.

Οι ανησυχίες για υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιαπωνίας από την Standard & Poor’s σε συνδυασμό με το αρνητικό κλίμα από τη μείωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ, οδήγησαν σε απώλειες την ιαπωνική αγορά.

Οι αναλυτές σχολιάζουν ότι εφόσον έρχονται αρνητικά στοιχεία από τις Ηνωμένες Πολιτείες, θα υπάρχει κάποια επιβράδυνση της ανάπτυξης των μεγεθών για τις εταιρίες εξαγωγής.

Πτώση της τάξης του 2,8% κατέγραψε η μετοχή της κατασκευάστριας εταιρίας αυτοκινήτων Toyota Motor. Ακολούθησε η Shin-Etsu Chemical, με απώλειες κατά 3,8%.

Η TDK, της οποίας τα δύο τρίτα των πωλήσεων προέρχονται από τις διεθνείς αγορές, κατέγραψε απώλειες κοντά στο 4%. Από το πτωτικό κλίμα δεν ξέφυγε και ο τηλεπικοινωνιακός κλάδος, με την NTT DoCoMo, εταιρία κινητής τηλεφωνίας, να σημειώνει πτώση κατά 4,2%.

Ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε στις 9599,10 μονάδες με πτώση 1,93%, ενώ και ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημείωσε απώλειες κατά 0,31% στις 10232,73 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v