Η υποχώρηση του γεν ευνοεί την άνοδο του Nikkei

Με οριακά κέρδη έκλεισε η ιαπωνική αγορά, καθώς δεν κατόρθωσε να συγκρατήσει το μεγαλύτερο μέρος αυτών που κατέγραφε στη διάρκεια της συνεδρίασης, κυρίως λόγω των ανησυχιών για την πορεία της οικονομίας της χώρας.

Περιόρισε τα κέρδη του η ιαπωνική αγορά προς τη λήξη της συνεδρίασης, καθώς εντάθηκαν οι ανησυχίες για την πορεία της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως.

Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των εταιριών επεξεργαστών, όπως η Tokyo Electron, καθώς το γεν συνέχισε την πτωτική του πορεία έναντι του δολαρίου, αυξάνοντας την αξία των πωλήσεων των εταιριών στις ξένες αγορές.

Αντίθετα, οι εταιρίες που τα μεγέθη τους εξαρτώνται από την ευρωστία της εγχώριας οικονομίας, όπως η Mizuho Holdings και η Ito-Yokado, κατέγραψαν απώλειες εν μέσω ανησυχιών ότι το ΑΕΠ του β΄ τριμήνου θα αποδείξει ότι η ανάκαμψη της ιαπωνικής οικονομίας χάνει έδαφος.

Ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με άνοδο κατά 0,22% στις 9620,69 μονάδες, ενώ και ο Hang Seng ενισχύθηκε περί το 1,46%.

Η Tokyo Electron, η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρία εξοπλισμού ημιαγωγών, σημείωσε άνοδο κατά 5,9%, ενώ ακολούθησε και η Advantest Corp, με κέρδη 4,2%.

Αντίθετα, απώλειες κοντά στο 3% κατέγραψε η μετοχή της Ito-Yokado, ενώ η Mizuho υποχώρησε κατά 1,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v