Ξανά πάνω από τις 10.000 μονάδες ο Nikkei

Για πρώτη φορά ύστερα από δύο εβδομάδες ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε πάνω από τις 10.000 μονάδες, καθώς οι επενδυτές αποφάσισαν να ”ποντάρουν” στις προσδοκίες για την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.

Με σημαντικά κέρδη ξεκίνησε την εβδομάδα η ιαπωνική αγορά κλείνοντας πάνω από τις 10.000 μονάδες για πρώτη φορά ύστερα από δύο εβδομάδες, εξαιτίας των προσδοκιών για την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.

Αναλυτές σχολιάζουν πως οι επενδυτές θεωρούν ότι η ανάκαμψη της μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως θα επηρεάσει άμεσα και την ιαπωνική αγορά, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον τους κυρίως σε μετοχές εταιριών εξαγωγής.

Η Toyota αύξησε τα κέρδη της κατά 2%, καθώς η τρίτη μεγαλύτερη εταιρία αυτοκινήτων παγκοσμίως αποκομίζει το 70% των εσόδων της από τη Βόρεια Αμερική.

Επιπλέον, ανοδικά κινήθηκε και η μετοχή της Sony, καθώς το ένα τρίτο των πωλήσεών της πηγαίνει στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών. Σημαντικά κέρδη περί το 3% κατέγραψε και η μετοχή της Nissan, καθώς δημοσιεύματα του εγχώριου Τύπου κάνουν λόγο για την αύξηση των λειτουργικών κερδών της εταιρίας για το πρώτο εξάμηνο.

Ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε στις 10067,74 μονάδες με άνοδο κατά 2,03% ενώ αντίθετα ο Hang Seng κατέγραψε απώλειες 0,31% στις 10214,42 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v