Η υποχώρηση του γεν ανεβάζει το Nikkei

Άνοδο για τέταρτη συνεχή ημέρα κατέγραψε ο δείκτης Nikkei στο χρηματιστήριο του Τόκιο, καθώς η υποχώρηση του γεν σε ”χαμηλό” εβδομάδας έναντι του δολαρίου, ξαναζωντάνεψε την αισιοδοξία για καλή πορεία των πωλήσεων εκτός της χώρας εταιριών όπως η Sony.

Η υποχώρηση του γεν σε ”χαμηλό” εβδομάδας έναντι του δολαρίου, που αναθέρμανε την αισιοδοξία για καλή πορεία των πωλήσεων εκτός της χώρας εταιριών όπως η Sony, ώθησε για τέταρτη συνεχή ημέρα ανοδικά το Nikkei.

O Nikkei ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με άνοδο 0,54% στις 9867,45 μονάδες με την ανοδική τάση να διαμορφώνουν κυρίως μετοχές όπως οι Tokyo Electron και Advantest (πληροφορικής και ημιαγωγών αντίστοιχα), ενώ και οι εταιρίες με εξαγωγικές δραστηριότητες κινήθηκαν ανοδικά. Η Sony κέρδισε περί το 1,1%, ενώ και η Toyota είχε κέρδη 2,5%.

Οι αναλυτές εκτιμούν θετικά την υποχώρηση του γεν, τονίζοντας ότι σηματοδοτεί ”την αισιοδοξία των επενδυτών για ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, γεγονός που τους κάνει να επανατοποθετούνται σε ιαπωνικές εταιρίες με εξαγωγικές δραστηριότητες”.

O δείκτης Hang Seng, αντίθετα, καταγράφει αρνητική πορεία, υποχωρώντας κατά 0,47% και πλησιάζοντας τις 103755,00 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v