Με απώλειες έκλεισε τη συνεδρίαση το Τόκιο

Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε ο δείκτης Nikkei 225 στο χρηματιστήριο του Τόκιο ύστερα από πέντε ημέρες συνεχούς ανοδικής πορείας, κυρίως εξαιτίας της πτωτικής τάσης του δολαρίου έναντι του γεν και των ανησυχιών για την επίδραση του υψηλού γεν στα εταιρικά κέρδη.

Τα πρόσκαιρα κέρδη του ιαπωνικού νομίσματος οδήγησαν σε απώλειες την ιαπωνική αγορά ύστερα από πέντε ημέρες συνεχούς ανόδου, εξαιτίας των ανησυχιών από τις εταιρίες εξαγωγής για τα οικονομικά αποτελέσματα ύστερα από την ενίσχυση του γεν.

Εταιρίες που στηρίζονται στις πωλήσεις στις διεθνείς αγορές, όπως η Sony Corp και η Honda Motor, κατέγραψαν υψηλές απώλειες εν μέσω ανησυχιών ότι τα κέρδη τους θα είναι χαμηλότερα ύστερα και από τη υποχώρηση του δολαρίου έναντι του γεν.

Αναλυτές σχολιάζουν ακόμη ότι σημείο κλειδί για την αντιστροφή του κλίματος ήταν και η χθεσινή άνοδος του δείκτη Nikkei 225 πάνω από τις 10.000 μονάδες, καθώς οι επενδυτές δεν φαίνονται διατεθειμένοι να ”σπρώξουν” την αγορά υψηλότερα.

Η Sony υποχώρησε κατά 2,4%, ενώ και η Honda κατέγραψε απώλειες περί το 3%. Πτωτικά κινήθηκαν και οι τίτλοι των τραπεζών, με τη Mizuho να υποχωρεί κατά 0,8% και τη Mitsubishi Tokyo Financial Group να κλείνει με απώλειες 1,5%.

Ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με απώλειες 1,59% στις 9907,30 μονάδες ενώ ο Hang Seng διαμορφώθηκε στις 10151,53 μονάδες με πτώση 0,73%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v