Ανησυχίες...από ΗΠΑ πίεσαν το Τόκιο

Με απώλειες ξεκίνησε την εβδομάδα η ιαπωνική αγορά, μην κατορθώνοντας να υπερβεί τις ανησυχίες σχετικά με την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, από την οποία εξαρτώνται άμεσα οι περισσότερες ασιατικές εταιρίες εξαγωγής.

Υψηλές ήταν οι απώλειες για το ξεκίνημα της εβδομάδας στην ασιατική αγορά, εξαιτίας των ανησυχιών ότι τα μακροοικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν στην εβδομάδα, θα εντείνουν τους φόβους για την πορεία ανάκαμψης της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.

Αναλυτές από την πλευρά τους σχολιάζουν ότι τα κέρδη των εξαγωγών θα πρέπει να αναθεωρηθούν προς τα κάτω για το δεύτερο εξάμηνο, προσθέτοντας μάλιστα ότι ακόμη οι ιαπωνικές εταιρίες είναι πολύ εξαρτημένες από τις ΗΠΑ.

Ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε στις 9521,63 μονάδες με απώλειες κατά 1,02% ενώ και ο Hang Seng κατέγραψε πτώση 1,30% στις 9913,15 μονάδες.

Η Sony, η οποία αποκομίζει πάνω από το ένα τέταρτο των εσόδων από τις Ηνωμένες Πολιτείες, υποχώρησε κατά 1,2%, ενώ και η Toyota, η οποία αποκομίζει το 80% των λειτουργικών της κερδών από τις δραστηριότητες στη Βόρεια Αμερική, υποχώρησε περί το 2%. Πτώση κατά 2,3% σημείωσε η μετοχή της Tokyo Electron.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v