Τα κέρδη της Wall οδήγησαν σε άνοδο το Τόκιο

Η πτώση της ανεργίας στις ΗΠΑ στη διάρκεια της προηγούμενης συνεδρίασης σε συνδυασμό και με τα υψηλά κέρδη της αμερικανικής αγοράς, οδήγησαν στη μεγαλύτερη άνοδο των δύο τελευταίων εβδομάδων το ιαπωνικό χρηματιστήριο.

Στο υψηλότερο επίπεδο των δύο τελευταίων εβδομάδων διαμορφώθηκε ο δείκτης Nikkei 225 της ιαπωνικής αγοράς, ύστερα από την υποχώρηση της ανεργίας στις Ηνωμένες Πολιτείες και την αντίστοιχη άνοδο των αμερικανικών δεικτών.

Σημαντικά κέρδη αποκόμισαν και οι εταιρίες εξαγωγής, με τους αναλυτές να σχολιάζουν ότι οι εταιρίες που εξαρτώνται από τις πωλήσεις στις διεθνείς αγορές, εμφανίζουν υψηλή ζήτηση.

Κατά 4% αυξήθηκε η τιμή της μετοχής της Canon, της μεγαλύτερης εταιρίας κατασκευής εξοπλισμού γραφείου, ενώ και η Sony, η οποία αποκομίζει το ένα τρίτο των πωλήσεών της από τις ΗΠΑ, σημείωσε άνοδο κατά 2%.

Άνοδο της τάξης του 3% κατέγραψαν και οι μετοχές της Toyota Motor, καθώς η τρίτη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως λαμβάνει το 70% των πωλήσεών της από τη Βόρεια Αμερική. Κατά 5% αυξήθηκαν και οι μετοχές της Mizuho Holdings.

Ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε στις 9306,26 μονάδες με άνοδο 1,94%, ενώ ο Hang Seng υποχώρησε περί το 0,15% στις 9706,39 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v