Πτωτικά για άλλη μια συνεδρίαση το Τόκιο

Η συνεχής υποχώρηση του αμερικανικού χρηματιστηρίου παρά την ανακοίνωση εν μέρει θετικών μακροοικονομικών στοιχείων στις ΗΠΑ, οδήγησε χαμηλότερα το δείκτη Nikkei μέσω των πιέσεων που δέχθηκαν οι τεχνολογικές και οι αεροπορικές κυρίως εταιρίες.

Με απώλειες ολοκληρώθηκε η εβδομάδα για το χρηματιστήριο του Τόκιο, εμφανώς επηρεασμένο από την προφανή αδυναμία της Wall να βρει σημείο στήριξης, αν και τα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ δεν ήταν στο σύνολό τους αρνητικά.

Ιάπωνες Διαχειριστές Αμοιβαίων σχολίαζαν πως η Wall φαίνεται να ακολουθεί τη δική της πορεία, ανεξάρτητα πολλές φορές από τα θετικά εταιρικά ή μακροοικονομικά νέα, μεταδίδοντας την κρίση και στα υπόλοιπα χρηματιστήρια.

Πτώση κατέγραψαν οι τεχνολογικές μετοχές που αφουγκράζονται τις ”δονήσεις” στην οικονομία των ΗΠΑ εντονότερα, ενώ απώλειες κατέγραψαν και οι τίτλοι των αεροπορικών εταιριών, καθώς πλησιάζει η επέτειος της 11ης Σεπτεμβρίου.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ο Nikkei κατέγραψε απώλειες της τάξεως του 7% περίπου την τρέχουσα εβδομάδα.

Στις 9.129 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Nikkei, υποχωρώντας κατά 1,01%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng κατέγραφει απώλειες της τάξης του 0,47%, στις 9.680 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v