Με χαμόγελα έκλεισε το Τόκιο

Κέρδη κατέγραψε το Τόκιο κυρίως λόγω της σημαντικής ανόδου που κατέγραψαν οι τραπεζικές μετοχές, ύστερα από την έντονη φημολογία πως η κυβέρνηση Κοϊζούμι προτίθεται να ”συνδράμει” τις εγχώριες τράπεζες ώστε να μειώσουν το χρέος τους, ενώ κέρδη κατέγραψαν επίσης και οι αυτοκινητοβιομηχανίες.

Χαμόγελα για το χρηματιστήριο του Τόκιο, λόγω της σημαντικής ανόδου που κατέγραψαν οι τραπεζικές μετοχές, ύστερα από την έντονη φημολογία πως η Ιαπωνική κυβέρνηση προτίθεται να συνδράμει τις εγχώριες τράπεζες να μειώσουν το χρέος τους.

Κέρδη κατέγραψαν επίσης και οι αυτοκινητοβιομηχανίες μετά την ανακοίνωση έρευνας που ανέφερε πως αύξησαν το μερίδιο τους στην αμερικανική αγορά κατά 12% τον τελευταίο μήνα.

Ιάπωνες χρηματιστές ανέφεραν επίσης πως η παραπάνω άνοδος σχετίζεται με τα ελκυστικά επίπεδα στα οποία διαπραγματεύονται πολλοί τίτλοι, κυρίως τραπεζικοί.

Κέρδη κατέγραψαν επίσης και οι τεχνολογικές μετοχές, η πορεία των οποίων καθορίζεται σε σημαντικό βαθμό από την Wall, σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς.

Στις 9.222 μονάδες έκλεισε το Τόκιο, καταγράφοντας κέρδη της τάξεως του 1,62%, ενώ στο Xονγκ Κονγκ o Hang Seng υποχωρεί κατά 0,35%, στις 9.786 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v