Λίγο πάνω από τις 9.000 το Τόκιο

Η σημαντική υποχώρηση που κατέγραψαν οι Dow και Nasdaq, οι υποβαθμίσεις των Intel και Citigroup, αλλά και οι αρνητικές μακροοικονομικές ειδήσεις από τις ΗΠΑ οδήγησαν σε πιέσεις τις Ιαπωνικές τεχνολογικές και τραπεζικές μετοχές, οι οποίες συμπαρέσυραν τον Nikkei.

Οι βαρύτατες απώλειες που κατέγραψαν οι χρηματιστηριακοί δείκτες στις ΗΠΑ, σε συνδυασμό με την ανακοίνωση του ISM (NAPM), αλλά και τις υποβαθμίσεις των Intel και Citigroup εξάλειψαν κάθε πιθανότητα ανόδου για το Nikkei, ο οποίος συνεχίζει την πτωτική του τροχιά.

Σημαντικές απώλειες κατέγραψαν οι τεχνολογικές εταιρίες (Sony, Canon), ενώ πιέσεις δέχθηκαν και οι μετοχές των εταιριών κατασκευής οχημάτων, ιδιαίτερα εκείνες με εξαγωγικό προσανατολισμό.

Εξάλλου, η υποχώρηση της Citigroup δημιούργησε πιέσεις και στους τραπεζικούς τίτλους (Mizuho, Sumitomo, UFJ).

Αναλυτές της αγοράς υποστήριζαν πως η συνεχής υποχώρηση της Wall επηρεάζει αρνητικά και το Τόκιο, συμπληρώνοντας πως η όποια άνοδος στο Nikkei εξαρτάται άμεσα από τις ΗΠΑ, ενώ τα συνεχή αποθαρρυντικά μακροοικονομικά στοιχεία διαμορφώνουν αρνητικές τάσεις.

Ιάπωνες αναλυτές θεωρούν πολύ πιθανό το χρηματιστήριο του Τόκιο να δοκιμάσει στην αυριανή συνεδρίαση τα επίπεδα των 9.000 μονάδων.

Στις 9.075 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Nikkei, υποχωρώντας κατά 1,54%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng καταγράφει απώλειες της τάξεως του 1,24%, διαμορφούμενος στις 9.669 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v