Ανοδικά για τρίτη ημέρα το Τόκιο

Ανοδικά κινήθηκαν για τρίτη συνεχόμενη ημέρα οι μετοχές στην ιαπωνική αγορά, κυρίως εξαιτίας των κερδών εταιριών εξαγωγής όπως η Sony, καθώς η υποχώρηση του γεν έναντι του δολαρίου ενίσχυσε τις προσδοκίες για αύξηση των πωλήσεων στις διεθνείς αγορές.

Η υποχώρηση του γεν έναντι του δολαρίου οδήγησε σε ανοδική πορεία για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση την ιαπωνική αγορά, κυρίως εξαιτίας των κερδών εταιριών εξαγωγής όπως η Sony.

Η Toyota Motor, Tokyo Electron και άλλες εταιρίες που αποκομίζουν σημαντικό μέρος των πωλήσεών τους από το εξωτερικό, κατέγραψαν σημαντική άνοδο, καθώς η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η οικονομία αναπτύχθηκε στο β΄ τρίμηνο υψηλότερα από τις εκτιμήσεις.

Ο δείκτης Nikkei 225 κατέγραψε άνοδο κατά 0,98% στις 9400,08 μονάδες, ενώ ο Hang Seng σημείωσε οριακές απώλειες κατά 0,03% στις 9822,40 μονάδες.

Κέρδη ύψους 2,6% σημείωσε ο τίτλος της Sony, ενώ ακολούθησε και η Toyota, η μεγαλύτερη εταιρία αυτοκινήτων της Ιαπωνίας, με άνοδο 2,2%. Η Toshiba αύξησε την τιμή της μετοχής της κατά 0,8%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v