Πτώση...made in USA στο Τόκιο!

Με σημαντικές απώλειες έκλεισε η ιαπωνική αγορά για πρώτη ημέρα ύστερα από ένα τετραπλό ανοδικό σερί, καθώς τα τελευταία αρνητικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία ενέτειναν τις ανησυχίες για τη ζήτηση των ιαπωνικών προϊόντων από τη μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως.

Τα τελευταία αρνητικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία δημιούργησαν κλίμα ανησυχίας σχετικά με τη μείωση της ζήτησης ιαπωνικών προϊόντων από τη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου, οδηγώντας σε απώλειες το χρηματιστήριο του Τόκιο.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις αναλυτού της ιαπωνικής αγοράς, ο οποίος σχολίασε ότι οι πολίτες πλέον ανησυχούν περισσότερο για το εάν έχουν δουλειά και όχι εάν θα αγοράσουν νέο υπολογιστή.

Υψηλές απώλειες κατέγραψαν κυρίως οι τίτλοι των εταιριών κατασκευής ημιαγωγών όπως η Advantest Corp, καθώς η Lehman Brothers περιέκοψε τις εκτιμήσεις της για τις Applied Materials και Novellus Systems.

Ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε στις 9241,93 μονάδες με απώλειες κατά 1,84%, ενώ ο Hang Seng κατέγραψε πτώση ύψους 2,41%.

Η Sony, η οποία στηρίζει το ένα τρίτο των πωλήσεών της στις Ηνωμένες Πολιτείες, υποχώρησε κατά 4%, ενώ και η Canon Inc κατέγραψε πτώση 2%. Χαρακτηριστικό είναι ότι η τελευταία αποκομίζει το 70% των εσόδων της από τις πωλήσεις στις διεθνείς αγορές.

Πτώση 1,3% σημείωσε και η Hyundai Motor, ενώ και η Samsung Electronics υποχώρησε κατά 3% περίπου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v