Περιόρισε τις απώλειες στο κλείσιμο το Τόκιο

Με απώλειες έκλεισε τη συνεδρίαση ο Nikkei 225 στο Τόκιο, κατορθώνοντας ωστόσο να περιορίσει σημαντικά την πτώση που άγγιζε το υψηλότερο ποσοστό των τριών τελευταίων εβδομάδων, ύστερα και από τις χθεσινοβραδινές απώλειες στη Wall Street.

Κατόρθωσε να περιορίσει σημαντικά τις απώλειες προς το τέλος της συνεδρίασης ο Nikkei 225 στο Τόκιο που είχαν ανέλθει στο υψηλότερο ποσοστό των τριών τελευταίων εβδομάδων, ύστερα και από τη χθεσινή αντίστοιχη πορεία στη Wall Street.

Σημαντική πτώση υπέστησαν κυρίως οι εταιρίες του κλάδου των υπολογιστών, ύστερα από αναφορά του αμερικανικού δείκτη των δεικτών, ο οποίος κατέγραψε πτώση υψηλότερη των εκτιμήσεων.

Την ίδια στιγμή, ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft προειδοποιούσε ότι δεν διαβλέπει σημάδια ανάκαμψης των πωλήσεων στην Ευρώπη. Αναλυτές της ιαπωνικής αγοράς σχολιάζουν ότι η ζήτηση για τις εταιρίες του κλάδου έχει περιοριστεί σημαντικά, εντείνοντας τις ανησυχίες για την προοπτική κερδοφορίας.

Ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε στις 9321,64 μονάδες με απώλειες 1,68% ενώ και ο Hang Seng υποχώρησε κατά 1,26% στις 9197,83 μονάδες.

Η Fujitsu υποχώρησε κατά 5,3%, ενώ και η Fanuc Ltd κατέγραψε απώλειες κατά 5,8%. Πτώση κατά 3% κατέγραψε η μετοχή της Sony, ενώ και η NEC υποχώρησε κατά 3,2%.

Αρνητικό ήταν το κλίμα και στον τραπεζικό κλάδο, με τη Mizuho Holding να υποχωρεί κατά 5,3% και την Sumitomo Mitsui Banking να καταγράφει απώλειες 4,1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v