Υψηλές απώλειες στην ιαπωνική αγορά

Οι εταιρίες εξαγωγής ήταν αυτές που οδήγησαν για άλλη μια φορά σε απώλειες την ιαπωνική αγορά, ύστερα από τα αρνητικά μακροοικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ που έφεραν το Dow Jones κάτω από τις 8.000 μονάδες στη χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street.

Η χθεσινή αρνητική συνεδρίαση στη Wall Street ήταν αυτή που οδήγησε σε απώλειες και την ιαπωνική αγορά, με τις μετοχές των εταιριών εξαγωγής κυρίως, να έχουν υποστεί τη μεγαλύτερη πτώση.

Αναλυτές μάλιστα σχολιάζουν ότι υπάρχουν ακόμη αρκετές αρνητικές ειδήσεις που πρόκειται να πλήξουν την αμερικανική οικονομία, και κατά συνέπεια την ιαπωνική.

Απώλειες κατέγραψαν και οι μετοχές των τραπεζών, καθώς δημιουργήθηκε έντονο κλίμα ανησυχίας ότι το νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας που εξήγγειλε η κυβέρνηση, δεν θα κατορθώσει να ενισχύσει τον κλάδο.

Ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε στις 9481,08 μονάδες καταγράφοντας απώλειες περί το 1,95%, ενώ και ο Hang Seng κινήθηκε σε αρνητικό έδαφος, υποχωρώντας κατά 2,02% στις 9237,37 μονάδες.

Η Mizuho Holdings υποχώρησε κατά 7,3%, ενώ ακολούθησε και η Sumitomo Mitsui Banking με απώλειες 3,2%. Η απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να αγοράσει μετοχές των τραπεζών, ενώ αρχικά είχε οδηγήσει σε υψηλά κέρδη τους τίτλους των εταιριών, δημιούργησε έντονο προβληματισμό, όσον αφορά στη λειτουργικότητα του εν λόγω σχεδίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v