Απώλειες για Χονγκ Κονγκ-Κλειστό το Τόκιο

Με νέες απώλειες ξεκίνησε η αγορά του Χονγκ Κονγκ, διατηρώντας το ίδιο αρνητικό κλίμα της προηγούμενης εβδομάδας. Το χρηματιστήριο του Τόκιο παρέμεινε κλειστό λόγω εθνικής εορτής.

Πτωτικά ξεκίνησε την εβδομάδα η αγορά του Χονγκ Κονγκ, διευρύνοντας τις απώλειες από τις προηγούμενες εξίσου αρνητικές συνεδριάσεις. Κλειστό παρέμεινε το χρηματιστήριο στο Τόκιο, λόγω εθνικής εορτής.

Πτωτικό ήταν το κλίμα για άλλη μια συνεδρίαση, καθώς οι τιμές του πετρελαίου παρουσίασαν σημαντική άνοδο, ύστερα από την άρνηση του Ιράκ στις νέες συνθήκες όσον αφορά στις επιθεωρήσεις όπλων.

Η LG Chem, η οποία εισάγει προϊόντα που παράγονται από πρώτες ύλες, άγγιξε χαμηλό πέντε μηνών με πτώση άνω του 9%, εξαιτίας των ανησυχιών ότι οι υψηλότερες πετρελαϊκές τιμές θα αυξήσουν το κόστος για χημικές εταιρίες.

Ιδιαίτερα μεγάλες ήταν και οι απώλειες για τον κλάδο των αεροπορικών εταιριών, εν μέσω έντονων ανησυχιών ότι οι υψηλές τιμές του πετρελαίου θα έχουν σημαντική επίπτωση στα κέρδη.

Η Korean Air, η πέμπτη μεγαλύτερη αεροπορική της Ασίας, σημείωσε πτώση κατά 6,7%, ενώ και η Cathay Pacific Airways του Χονγκ Κονγκ, υποχώρησε κατά 2,4%.

Ο δείκτης Hang Seng έκλεισε στις 9266,30 μονάδες, με πτώση 0,66%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v