Ο τραπεζικός κλάδος ”έσυρε” σε πτώση το Τοκιο

”Πανικός” κυρίευσε τον τραπεζικό κλάδο, ύστερα από την προειδοποίηση της Mitsubishi Tokyo Financial Group ότι θα ανακοινώσει ζημίες για το πρώτο εξάμηνο, με αποτέλεσμα η ιαπωνική αγορά να κλείσει με απώλειες.

Με απώλειες έκλεισε η ιαπωνική αγορά, καθώς η προειδοποίηση της Mitsubishi Tokyo Financial Group για καταγραφή ζημιών στο πρώτο εξάμηνο, οδήγησε σε αρνητικό έδαφος και τις υπόλοιπες μετοχές του τραπεζικού κλάδου.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι η Mitsubishi είναι η τράπεζα που οδηγεί τις εξελίξεις στον κλάδο, και εάν ανακοίνωσε ότι θα σημειώσει απώλειες, το πιο πιθανό είναι ότι το ίδιο θα ακολουθήσει και από άλλες τράπεζες.

Ήδη, η Mizuho Holdings σημείωσε πτώση κατά 4,2%, ενώ και η Sumitomo Mitsui Banking Corp κατέγραψε πτώση της τάξης του 5%.

Ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με απώλειες κατά 1,23% στις 9049,33 μονάδες, ενώ αντίθετα ο Hang Seng σημείωσε άνοδο περί το 1% στις 9162,53 μονάδες.

Αντίθετα, η Sony Corp και άλλες εταιρίες του τεχνολογικού κλάδου, σημείωσαν κέρδη ύστερα από την προς τα πάνω αναθεώρηση των εκτιμήσεων της Dell Computer για τις πωλήσεις του τρίτου τριμήνου.

Υψηλότερα κινήθηκαν και οι μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας, με τη Honda να κερδίζει 0,8%, και την Nissan να καταγράφει κέρδη περί το 1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v