”Ανελέητη” πτώση στην αγορά του Τόκιο

Το χαμηλότερο επίπεδο από το Μάρτιο του 1983 άγγιξε ο δείκτης Nikkei 225 στο Τόκιο, με τις μετοχές εταιριών όπως η Samsung Electronics, που βασίζει τα έσοδά της στις διεθνείς αγορές, να καταγράφουν σημαντικές απώλειες.

Σε νέο ιστορικό χαμηλό βρέθηκε ο δείκτης Nikkei 225 της ιαπωνικής αγοράς για να ανακάμψει λίγο αργότερα, καθώς εταιρίες εξαγωγής κυρίως ήταν αυτές που κατέγραψαν απώλειες εν μέσω ανησυχιών για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, που θα πλήξει τη ζήτηση.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι εάν η αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών δεν ανακάμψει όσο γρήγορα υπολογιζόταν, οι ασιατικές εταιρίες θα αντιμετωπίσουν προβλήματα, καθώς στηρίζουν τις πωλήσεις τους στη μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως.

Η Mizuho Holdings και η UFG Holdings κατέγραψαν άνοδο, κατορθώνοντας να αντιστρέψουν και το κλίμα των προηγουμένων ημερών με τις συνεχείς απώλειες, καθώς ο υπουργός Οικονομικών Υπηρεσιών Χέιζο Τακανάκα, δήλωσε ότι η BoJ μελετά μια δραστική λύση για τον τραπεζικό κλάδο.

Αντίθετα, πτώση κατά 2% κατέγραψε η μετοχή της Sony, ενώ και η Canon υποχώρησε περί το 2,4%.

Ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε στις 8439,62 μονάδες με πτώση 1,17%, ενώ ο Hang Seng διαμορφώθηκε στις 8827,88 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 1,66%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v