Με σημαντικές απώλειες έκλεισε ο Nikkei

Με τις σημαντικότερες απώλειες του τριμήνου έκλεισε ο δείκτης Nikkei, ακολουθώντας το γενικότερο κλίμα και εν μέσω ανησυχίας για την αμερικανική ανάκαμψη, αλλά και για το θέμα των τραπεζικών επισφαλειών. Νωρίτερα, ο ιαπωνικός δείκτης βρέθηκε σε χαμηλό 19 ετών.

Με σημαντικές απώλειες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Nikkei στο χρηματιστήριο του Τόκιο, ”χτυπώντας” νωρίτερα χαμηλό 19 ετών, εμφανίζοντας τη μεγαλύτερη πτώση σε διάστημα τριών μηνών, εν μέσω ανησυχιών προερχομένων από τον τραπεζικό κλάδο και σχετιζομένων με τις επισφάλειες.

Μεγάλη πτώση κατέγραψαν οι σημαντικότεροι τραπεζικοί τίτλοι, όπως η UFJ Holding, καθώς έδαφος κερδίζουν οι φήμες, ότι η κυβέρνηση Κοϊζούμι θα αυξήσει την πίεση στις τράπεζες, στο πελατολόγιο των οποίων περιλαμβάνονται οι ”χειρότεροι” δανειολήπτες.

Αρνητική επιρροή άσκησε εξάλλου η νέα σημαντική πτώση της Wall Street στη συνεδρίαση της Παρασκευής, όπου Dow και Nasdaq βρέθηκαν σε χαμηλό πέντε και έξι ετών, αντίστοιχα, αλλά και η είδηση για τον κατά τα φαινόμενα, εμβολισμό του γαλλικού τάνκερ στην Υεμένη. Στο –3,76% και τις 8.688 μονάδες έκλεισε ο

Nikkei.

Πτώση της τάξης του 1,98% εμφανίζει κατά την πρωινή συνεδρίαση και ο δείκτης Hang Seng του χρηματιστηρίου του Χονγκ Κονγκ, στις 8.872 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v