Νέο χαμηλό 19 ετών για το Τόκιο

Σε χαμηλό 19 ετών διαμορφώθηκε ο δείκτης Nikkei 225 στην αγορά του Τόκιο, για τέταρτη φορά στη διάρκεια του μήνα, καθώς η πτώση των τραπεζών εξακολουθεί να οδηγεί όλο και χαμηλότερα την ιαπωνική αγορά.

Σε νέο χαμηλό 19 ετών οδηγήθηκε η ιαπωνική αγορά, για τέταρτη φορά στη διάρκεια του μήνα, με τις τράπεζες να καταγράφουν νέες υψηλές απώλειες. Ο δείκτης Nikkei 225 μάλιστα έχει χάσει το ένα πέμπτο της αξίας του στους τρεις τελευταίους μήνες.

Η κεντρική τράπεζα αναμένεται να ζητήσει από τους μεγαλύτερους δανειστές της χώρας να αυξήσουν το ποσό που έχουν διαθέσει προκειμένου να καλύψουν τις επισφάλειες, καλώντας τους να ζητήσουν και κρατική βοήθεια, εάν το κεφάλαιό τους μειωθεί δραματικά, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Nihon Keizai.

Η Mizuho, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ιαπωνίας, υποχώρησε κατά 11% ενώ και η τέταρτη μεγαλύτερη, η UFJ, κατέγραψε απώλειες 10%.

Τόσο οι Ιάπωνες όσο και οι ξένοι επενδυτές ανησυχούν ότι οι επισφάλειες των ιαπωνικών τραπεζών αναμένεται να είναι υψηλότερες από την επίσημη εκτίμηση των 52 τρισ. γεν (422 δισ. δολάρια)

Ο δέικτης Nikkei 225 έκλεισε στις 8539,34 μονάδες με απώλειες 1,95%, ενώ και ο Hang Seng κατέγραψε πτώση 0,60% στις 8923,12 μονάδες.

Πτωτικά κινήθηκαν και οι μετοχές του κλάδου των εταιριών κατασκευής αυτοκινήτων, με την Toyota και την Honda να καταγράφουν υψηλές απώλειες, εν μέσω ανησυχιών ότι η ζήτηση στην αγορά των ΗΠΑ δεν πρόκειται να αυξηθεί το επόμενο έτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v