Η πτώση του γεν ευνόησε την ιαπωνική αγορά

”Ξεκόλλησε” από το χαμηλό των 19 ετών η ιαπωνική αγορά, καθώς οι πρόσφατες υψηλές απώλειες του γεν έναντι ευρώ και δολαρίου, ενίσχυσαν τις προσδοκίες για την αύξηση των πωλήσεων των εγχώριων προϊόντων στις διεθνείς αγορές.

Με κέρδη έκλεισε η ιαπωνική αγορά, ξεκολλώντας από το ιστορικό χαμηλό των 19 ετών, καθώς η πτώση του γεν τις τελευταίες ημέρες ενίσχυσε την αισιοδοξία για την αύξηση των πωλήσεων στις διεθνείς αγορές.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι η ανάκαμψη της οικονομίας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τους εξαγωγείς, και αυτοί με τη σειρά τους από το χαμηλό γεν. Ωστόσο, πτωτικά κινήθηκαν οι εταιρίες μηχανολογικού εξοπλισμού, καθώς οι παραγγελίες υποχώρησαν για πρώτη φορά ύστερα από πέντε μήνες, στο χαμηλότερο επίπεδο της πενταετίας.

Αντίθετα, κέρδη της τάξης του 1,4% κατέγραψαν οι μετοχές της Sony, ενώ και η TDK σημείωσε άνοδο κατά 2,2%. Απώλειες περί το 3,4% κατέγραψε ο τίτλος τηςFuji Photo Film, η οποία ανακοίνωσε ότι δεν θα κατορθώσει να πετύχει τις εκτιμήσεις για τα κέρδη του πρώτου εξαμήνου.

Ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε στις 8708,90 μονάδες με οριακά κέρδη της τάξης του 0,24%, ενώ και ο Hang Seng έκλεισε με άνοδο κατά 0,23% στις 8951,54 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v