”Ψαλίδισε” τα κέρδη του Nikkei η Intel

Η εντυπωσιακή άνοδος που κατέγραψαν στο σύνολό τους οι δείκτες στη Wall οδήγησε σε υψηλότερα επίπεδα το Τόκιο αν και, όπως σχολιάζουν αναλυτές της αγοράς, τα αποτελέσματα της Intel λειτούργησαν ως τροχοπέδη για την πορεία του Nikkei.

Στην Ιαπωνία μεταφέρθηκε η ευφορία που επικράτησε στην τελευταία συνεδρίαση της Wall με το δείκτη Nikkei να καταγράφει κέρδη για τρίτη συνεχή συνεδρίαση, κυρίως λόγω της αισιοδοξίας των επενδυτών για το momentum της αμερικανικής αγοράς, αλλά και τις θετικές ανακοινώσεις σημαντικών εταιριών.

Κέρδη κατέγραψαν οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι τραπεζικοί τίτλοι με αιχμή τις Toyota και Honda, ενώ ανάλογα κινήθηκαν και οι τηλεπικοινωνιακές εταιρίες.

Αναλυτές της αγοράς αποδίδουν τη σημερινή άνοδο, μεταξύ άλλων, στην ενίσχυση που καταγράφει το δολάριο έναντι του ευρώ και στο κίνητρο που παρέχεται στους επενδυτές να τοποθετήσουν κεφάλαια σε εταιρίες με εξαγωγικό προσανατολισμό.

Αξίζει πάντως να αναφερθεί πως τα κατώτερα των προσδοκιών αποτελέσματα της Intel και κυρίως οι ανακοινώσεις για τα μελλοντικά της μεγέθη αποτέλεσαν τροχοπέδη για περαιτέρω άνοδο στο Τόκιο.

Στις 8.884 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Nikkei καταγράφοντας κέρδη ύψους 0,54%, ενώ στο Xoνγκ Κονγκ ο δείκης Hang Seng καταγράφει κέρδη της τάξεως του 1,22%, στις 9.450 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v