Με σημαντικά κέρδη έκλεισε το Τόκιο

Με σημαντικά κέρδη ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση το χρηματιστήριο του Τόκιο με τις τεχνολογικές και τραπεζικές μετοχές να καταγράφουν τα υψηλότερα κέρδη, κυρίως λόγω της θετικής πορείας που σημειώνουν οι βασικοί αμερικανικοί δείκτες της Wall τον τελευταίο καιρό.

Με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση το Τόκιο, με την αισιοδοξία να κυριαρχεί στη σημερινή συνεδρίαση, όπως σχολιάζουν αναλυτές της αγοράς, αφού η άνοδος που σημειώνουν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall το τελευταίο χρονικό διάστημα αναζωπυρώνει τις ελπίδες για μεταστροφή των τάσεων στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Την κούρσα οδήγησαν οι τεχνολογικές εταιρίες με τις Sony, Canon και Matsusita να αποτελούν την αιχμή, ενώ κέρδη σημείωσε και ο τραπεζικός κλάδος.

Άνοδο κατέγραψαν επίσης οι αυτοκινητοβιομηχανίες με την Τoyota να σημειώνει τα ισχυρότερα κέρδη.

Αναλυτές της αγοράς υποστηρίζουν πως η άνοδος των αμερικανικών αγορών αποτελεί ”ευχάριστο σημάδι”, αφού η ευρωστία της αμερικανικής οικονομίας αποτελεί το κλειδί για τις ιαπωνικές επιχειρήσεις με εξαγωγικό προσανατολισμό.

Στις 8.836 μονάδες έκλεισε τη συνεδρίαση ο δείκτης Nikkei καταγράφοντας κέρδη της τάξεως του 3,6%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng, στην πρωινή συνεδρίαση, εμφάνισε κέρδη της τάξεως του 3,12%, στις 9.245 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v