Ανοδικά το Τόκιο λόγω IΒΜ

Συνεχίστηκε το θετικό κλίμα στο Τόκιο κυρίως λόγω των θετικών ανακοινώσεων της IBM για το γ΄ τρίμηνο του 2002, η οποία ώθησε ανοδικότερα τις τεχνολογικές εταιρίες.

Aποστάσεις κράτησε το Τόκιο από την χθεσινή σημαντική υποχώρηση των βασικών δεικτών στο αμερικανικό χρηματιστήριο αντλώντας δυνάμεις από τα θετικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η IBM για το γ΄ τρίμηνο.

Ανοδικά κινήθηκε ο τεχνολογικός κλάδος σαφώς επηρεασμένος από τον αμερικανικό κολοσσό, ενώ μικρά κέρδη κατέγραψαν και οι αυτοκινητοβιομηχανίες.

Αντίθετα, πτώση σημείωσαν οι μεταλλουργικές εταιρίες και ιδιαίτερα η Nippon Steel, ενώ νευρικότητα επέδειξε ο τραπεζικός κλάδος.

Ιάπωνες διαχειριστές σχολίαζαν πως οι επενδυτές παρουσιάζονται θορυβημένοι από την αβεβαιότητα στο διεθνές οικονομικό περιβάλλον και προσανατολίζονται σε ανταγωνιστικές επιχειρήσεις.

Στις 8.959 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Nikkei, καταγράφοντας κέρδη ύψους 0,84%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng καταγράφει κέρδη της τάξεως του 0,19%, στις 9.470 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v