Πτωτικά ”έκλεισε” το Τόκιο

Η ενίσχυση του δολαρίου, που πίεσε τις μετοχές εταιριών με εξαγωγικό προσανατολισμό, αλλά και οι απαισιόδοξες προβλέψεις της Ηοnda για το σύνολο του έτους, που δημιούργησαν πτωτικές πιέσεις στις αυτοκινητοβιομηχανίες, οδήγησαν χαμηλότερα το Nikkei 225.

Με πτώση ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Nikkei 225 κυρίως λόγω της υποχώρησης που κατέγραψαν οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι τεχνολογικές εταιρίες, πιέζοντας το δείκτη χαμηλότερα.

Αναλυτικότερα απώλειες σημείωσαν οι αυτοκινητοβιομηχανίες ύστερα από τις αρνητικές εκτιμήσεις της Honda για την πορεία των κερδών της στο σύνολο του έτους.

Η υποχώρηση των μετοχών των αυτοκινητοβιομηχανιών είναι λίγο – πολύ αναμενόμενη αφού αποτέλεσαν έναν από τους κλάδους που κατέγραψε ισχυρά κέρδη το τελευταίο χρονικό διάστημα, σχολίαζαν αναλυτές της αγοράς.

Παράλληλα η ενίσχυση που κατέγραψε το δολάριο έναντι του ιαπωνικού νομίσματος πυροδότησε ξανά ανησυχίες για τις εταιρίες που βασίζονται στις εξαγωγές για την οικονομική τους ευρωστία.

Υποχώρηση κατέγραψαν οι μετοχές της Honda, της Toyota και της Nintendo, ενώ πτωτικά κινήθηκαν και οι τίτλοι της Rohm.

Στις 8.708 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Nikkei καταγράφοντας απώλειες της τάξεως του 0,56%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng σημειώνει απώλειες της τάξης του 1,02%, στις 9.752 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v