Σε αρνητικό έδαφος το Τόκιο

Σε αρνητικό πρόσημο βρέθηκε το χρηματιστήριο στο Τόκιο, με το δείκτη Nikkei να δέχεται πιέσεις από την υποχώρηση που κατέγραψαν, μεταξύ άλλων, οι τραπεζικές μετοχές, αλλά και οι εταιρίες λιανικού εμπορίου.

Πτωτικά ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση το χρηματιστήριο του Τόκιο με τις τράπεζες να αποτελούν γα άλλη μια φορά τους πρωταγωνιστές, σημειώνοντας τις σημαντικότερες απώλειες και συμπαρασύροντας χαμηλότερα το δείκτη.

”Η απόφαση της κυβερνήσεως να επιβάλει στις τράπεζες να διαχωρίσουν τις επισφάλειες από τα εξυπηρετούμενα δάνεια, αλλά και η συνεχής υποχώρηση των εξαγωγών στη χώρα μας θορύβησε τους επενδυτές” σχολίαζαν ιάπωνες διαχειριστές.

Πτωτικά κινήθηκαν επίσης και οι εταιρίες λιανικού εμπορίου, αφού η πτώση των εξαγωγών το Σεπτέμβριο, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο οικονομικών, αναζωπύρωσε τους φόβους για την ιαπωνική οικονομία.

Στις 8.614 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Nikkei, καταγράφοντας απώλειες της τάξεως του 1,2%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng καταγράφει απώλειες της τάξεως του 0,87%, στις 9.718 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v