Οριακά κέρδη για το Nikkei

Με οριακά κέρδη ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση το χρηματιστήριο του Τόκιο, αφού τα κέρδη που κατέγραψαν οι τεχνολογικές μετοχές και οι αυτοκινητοβιομηχανίες αποτέλεσαν τον ”κυματοθραύστη” στο πτωτικό κύμα των τραπεζών.

Με οριακά θετικό πρόσημο ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Nikkei, αφού ή έντονη φημολογία πως η κυβέρνηση Κοιζούμι θα καθυστερήσει να αναλάβει τις πολιτικές εκείνες που θα συνδράμουν τις τράπεζες, στο θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, δημιούργησε μεν πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο αλλά δεν ισοστάθμισε τα κέρδη που κατέγραψαν οι τεχνολογικές μετοχές.

”Οι καθυστερήσεις στο θέμα των επισφαλειών και της οικονομικής ανάπτυξης δημιουργούν προβλήματα στην αγορά και την οικονομία στο σύνολό της” δήλωναν Ιάπωνες διαχειριστές, υποστηρίζοντας μάλιστα σκωπτικά πως ”στην Ιαπωνική κυβέρνηση πρέπει να δοθεί το νόμπελ αποτυχημένης οικονομικής πολιτικής”.

Στον αντίποδα, κέρδη κατέγραψαν και οι τεχνολογικές εταιρίες με την Τokyo Electron να σημειώνει σημαντικά κέρδη, ενώ αναλυτές της αγοράς υποστηρίζουν πως οι επενδυτές τηρούν, για την ώρα, στάση αναμονής.

Εξάλλου, μικρά κέρδη κατέγραψαν οι αυτοκινητοβιομηχανίες με αιχμή τις Toyota και Nissan και με αφορμή τις φημολογίες για θετικές ανακοινώσεις οικονομικών αποτελεσμάτων.

Στις 8.714 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Nikkei, καταγράφοντας κέρδη της τάξεως του 0,3%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει κέρδη της τάξεως του 2,01%, στις 9.740 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v