Με θετικό πρόσημο έκλεισε η ιαπωνική αγορά

Με κέρδη ”έκλεισε” τη συνεδρίαση ο δείκτης Nikkei 225 ωθούμενος υψηλότερα από την ενίσχυση που κατέγραψε ο τραπεζικός κλάδος, με τους επενδυτές και αναλυτές να αναμένουν τα μέτρα της κυβέρνησης Κοϊζούμι για τον αποπληθωρισμό και τις επισφάλειες.

Με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση το χρηματιστήριο του Τόκιο, με τον τραπεζικό κλάδο να σημειώνει τα ισχυρότερα κέρδη, εν αναμονή των μέτρων κατά του πληθωρισμού και των επισφαλών δανείων που θα ανακοινώσει σήμερα η κυβέρνηση Koιζούμι.

Παράλληλα η απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να προχωρήσει σε αγορά κυβερνητικών ομολόγων ώστε να ενισχύσει την ρευστότητα, ώθησε περαιτέρω τις τράπεζες.

Η υποστήριξη που ”παρέχει” η Τράπεζα της Ιαπωνίας στην κυβέρνηση Κοϊζούμι αποτελεί θετικό σημάδι, σχολίαζαν αναλυτές της αγοράς, οι οποίοι εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την περαιτέρω πορεία της δεύτερης ισχυρότερης οικονομίας στην υφήλιο.

Εξάλλου, σήμερα η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα ανακοινώσει τις προβλέψεις της για την πορεία του ΑΕΠ και του πληθωρισμού για το δημοσιονομικό έτος που ολοκληρώνεται το Μάρτιο του 2003.

Στις 8.756 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Nikkei 225 καταγράφοντας κέρδη της τάξεως του 0,55%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng καταγράφει απώλειες της τάξεως του 0,69%, στις 9.569 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v