Πτωτικά έκλεισε το Τόκιο

Με τον δείκτη στο κόκκινο ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Nikkei, αφού τα μέτρα της κυβέρνησης Κοιζούμι δεν ικανοποίησαν τους επενδυτές, ενώ υποχώρηση σημείωσαν και οι εταιρίες που ”στηρίζονται” στην εγχώρια αγορά.

Με αρνητικό πρόσημο ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση το Τόκιο, με τις περισσότερες εταιρίες που στηρίζονται στην εγχώρια αγορά να καταγράφουν υποχώρηση.

Παράλληλα ”πικρή γεύση” φαίνεται να άφησαν στους επενδυτές τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση Κοιζούμι, στα οποία περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, περικοπές φόρων συνολικού ύψους 8 δισ. δολ, αλλά και την δημιουργία ”ειδικού γραφείου” το οποίο θα έχει ως σκοπό να μειώσει τον αριθμό των πτωχεύσεων, αλλά και των επισφαλών δανείων στις εταιρίες.

Πτωτικά κινήθηκαν οι τηλεπικοινωνιακές, αλλά και οι τεχνολογικές μετοχές, ενώ ορισμένοι τραπεζικοί τίτλοι κατέγραψαν κέρδη.

Η κυβέρνηση δεν έπραξε τίποτα που θα με έκανε να νιώθω περισσότερο αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας, σχολίαζε αναλυτής της αγοράς, ενώ διάχυτη ήταν η ”απογοήτευση”.

Στις 8.640 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Nikkei, καταγράφοντας απώλειες της τάξεως του 1,33%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng υποχωρεί κατά 0,43% στις 9.519 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v