Οριακά κέρδη για το Τόκιο

Με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση το Τόκιο, κυρίως λόγω της κάλυψης των short θέσεων σε τεχνολογικές μετοχές, αλλά και των κερδών που σημείωσαν οι φαρμακευτικές εταιρίες. Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στη συνεδρίαση της FED.

οριακά κέρδη ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση το χρηματιστήριο του Τόκιο με το δείκτη Nikkei να μην ξεπερνά όμως το ψυχολογικό όριο των 9.000 μονάδων.

Η αγορά θα είχε βρεθεί σε αρνητικό έδαφος αλλά η κάλυψη θέσεων σε τεχνολογικές μετοχές και τα κέρδη των φαρμακευτικών εταιριών οδήγησαν σε οριακά κέρδη, επισημαίνουν ιάπωνες χρηματιστές.

Η προσοχή αναλυτών και επενδυτών είναι προφανώς στραμμένη στην σημερινή συνεδρίαση της FED (21.15 ώρα Ελλάδος), η οποία θα καθορίσει το νέο ύψος των επιτοκίων, ενώ οι αναλυτές εμφανίζονται διασπασμένοι αναφορικά με το αποτέλεσμα μιας μείωσης των επιτοκίων, που είναι και το πιθανότερο σενάριο.

Εν τούτοις, όπως επισημαίνεται από κύκλους της αγοράς, η ψυχολογία των επενδυτών και τα προβλήματα που ταλανίζουν την ιαπωνική οικονομία δεν πρόκειται να εξαλειφθούν άμεσα από τη μείωση των επιτοκίων.

Στις 8.953 μονάδες έκλεισε ο Nikkei, καταγράφοντας κέρδη ύψους 0,18%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng καταγράφει κέρδη της τάξεως του 1,55%, στις 9.805 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v