Mε πτώση έκλεισε το Τόκιο

Η υψηλότερη των εκτιμήσεων υποχώρηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ, δεν στάθηκε ικανή να διατηρήσει σε θετικό έδαφος το δείκτη Νikkei, ο οποίος σημείωσε απώλειες κυρίως λόγω της πτώσης των τεχνολογικών εταιριών.

Με πτώση ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση το χρηματιστήριο του Τόκιο, αφού η υποχώρηση που σημείωσαν οι τεχνολογικές μετοχές κατά κύριο λόγο συμπαρέσυραν προς τα κάτω το δείκτη Nikkei, ενώ η μεγαλύτερη των εκτιμήσεων περιστολή των επιτοκίων δεν φάνηκε να επηρεάζει ιδιαίτερα τους επενδυτές.

Η υποχώρηση των επιτοκίων θα αποτελέσει βραχυχρόνια ένα θετικό έναυσμα για τις χρηματιστηριακές αγορές, αλλά μακροπρόθεσμα απαιτείται να βελτιωθεί η ψυχολογία των επενδυτών και να εδραιωθεί κλίμα εμπιστοσύνης, σχολίαζαν Ιάπωνες διαχειριστές.

Εξάλλου, οι απαισιόδοξες εκτιμήσεις της Cisco για την μελλοντική πορεία των μεγεθών της θορύβησε τους επενδυτές και δημιούργησε περαιτέρω πιέσεις για τις τεχνολογικές μετοχές.

Αναλυτές της αγοράς τόνιζαν πάντως πως δεν διαφαίνεται άμεσα ”διέξοδος” για τις τεχνολογικές εταιρίες.

Στις 8.920 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Nikkei, καταγράφοντας πτώση της τάξεως του 0,37%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο Ηang Seng σημειώνει οριακά κέρδη της τάξεως του 0,03%, στις 9.777 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v