Ανοδικά έκλεισε το Τόκιο

Η ισχυροποίηση του δολαρίου έναντι του γεν ώθησε υψηλότερα τις εταιρίες με εξαγωγικό προσανατολισμό, οι οποίες συνεπικουρούμενες και από τα κέρδη του τραπεζικού κλάδου τράπεζες οδήγησαν σε θετικό έδαφος το δείκτη Nikkei.

Με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσε η συνεδρίαση ο δείκτης Nikkei με την πλειονότητα των δεικτοβαρών κλάδων να καταγράφουν μικρά κέρδη.

Τα σημαντικότερα κέρδη σημείωσαν οι εταιρίες με ”εξαγωγικό προσανατολισμό” οι οποίες ωφελήθηκαν από την ισχυροποίηση του αμερικανικού δολαρίου έναντι του γεν, ενώ και ο τραπεζικός κλάδος κατέγραψε μικρά κέρδη ύστερα από τις απώλειες που παρουσίασε το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι αυτοκινητοβιομηχανίες με αιχμή τις Honda και Toyota, ενώ η δήλωση της Nissan πως προτίθεται να εφαρμόσει πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών της, ώθησε υψηλότερα τους τίτλους της εταιρίας.

Εν τούτοις, αναλυτές της αγοράς δεν έχουν πάψει να εκφράζουν τον προβληματισμό τους για την ιαπωνική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα.

Στις 8.459 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Nikkei, καταγράφοντας κέρδη της τάξεως του 1,13%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημείωσε κέρδη ύψους 0,41%, διαμορφούμενος στις 10.006 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v