Σε χαμηλά 19 ετών το Τόκιο

Στα επίπεδα του 1983 βρέθηκε ο δείκτης Nikkei ύστερα από την πτώση που κατέγραψαν οι τραπεζικές και οι φαρμακευτικές μετοχές, ενώ τα θετικά νέα για την αύξηση του ιαπωνικού ΑΕΠ (0,7%) στο γ΄ τρίμηνο δεν στάθηκαν ικανά να αντιστρέψουν τις τάσεις.

Σε χαμηλά 19 ετών ”έκλεισε” το Τόκιο, αφού η πτώση των τραπεζικών μετοχών δημιούργησε πιέσεις στο δείκτη Nikkei, ενώ η πέραν των εκτιμήσεων αύξηση της ιαπωνικής οικονομίας (ΑΕΠ) στο γ΄ τρίμηνο του 2002 δεν φαίνεται να εντυπωσίασε τους επενδυτές.

Αναλυτικότερα με ρυθμούς της τάξεως του 0,7% ”έτρεξε” η ιαπωνική οικονομία το γ΄ τρίμηνο του 2002, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν ρυθμούς της τάξεως του 0,5%.

Μολαταύτα το παραπάνω στοιχείο δεν στάθηκε ικανό να αποτελέσει ανάχωμα στην πτώση του δείκτη, αφού η ιαπωνική οικονομία δεν παρουσιάζει ενδιαφέρον για τους επενδυτές, όπως σχολιάζουν σκωπτικά Ιάπωνες διαχειριστές, ενώ η εγχώρια ζήτηση παραμένει χαμηλή.

Παράλληλα πτώση σημείωσαν τόσο οι τραπεζικές μετοχές, με αιχμή την Mizuho, όσο και οι αντίστοιχες φαρμακευτικές.

Στον αντίποδα, άνοδο κατέγραψαν οι τηλεπικοινωνιακές μετοχές ύστερα από την ενίσχυση που κατέγραψε η Japan Telecom Holdings.

Στις 8.438 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Nikkei καταγράφοντας πτώση της τάξεως του 0,31%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει πτώση κατά 0,41%, στις 9.574 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v