Με μικρά κέρδη το Τόκιο

Με τον δείκτη να δείχνει πράσινο ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Nikkei, αφού τα κέρδη που κατέγραψαν οι ”εξαγωγικές” εταιρίες αποτέλεσαν κυματοθραύστη έναντι των απωλειών που σημείωσαν οι τραπεζικές μετοχές.

Με μικρά κέρδη έκλεισε (τελικώς) το Τόκιο αφού οι σημαντικές απώλειες που κατέγραψαν οι τραπεζικές μετοχές ”απείλησαν” να ρίξουν χαμηλότερα το δείκτη για άλλη μια συνεδρίαση, αλλά τα κέρδη που κατέγραψαν οι εξαγωγικές εταιρίες ”απέτρεψαν τα χειρότερα”.

Εξάλλου εντείνονται οι ανησυχίες για την πορεία των τραπεζών στη χώρα του ανατέλλοντος Ηλίου, με τους επενδυτές να θεωρούν δεδομένο πως ο αριθμός των μη εξυπηρετούμενων δανείων θα αυξηθεί.

Παράλληλα ο υπουργός οικονομικών της Ιαπωνίας δήλωσε πως θα ξεκαθαρίσει τον τρέχοντα μήνα τα βασικά σημεία ενός σχεδίου με στόχο την ”αναζωογόνηση και αναμόρφωση” του τραπεζικού συστήματος.

Εν τούτοις δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως ορισμένες τράπεζες θα χρειαστεί να εθνικοποιηθούν, αφού τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι υπέρογκα.

Στις 9.903 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Nikkei καταγράφοντας κέρδη ύψους 0,23%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει απώλειες ύψους 0,16%, στις 9.903 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v