Mε κέρδη έκλεισε το Τόκιο

Οι υψηλότερες των εκτιμήσεων λιανικές πωλήσεις Οκτωβρίου στις ΗΠΑ αποτέλεσαν το εφαλτήριο για τις Ιαπωνικές μετοχές, με τις ”εξαγωγικές” εταιρίες να βρίσκονται για άλλη μια συνεδρίαση στο επίκεντρο, καταγράφοντας τα υψηλότερα κέρδη.

Με κέρδη ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Nikkei, οδηγούμενος υψηλότερα από την άνοδο που κατέγραψαν οι εξαγωγικές εταιρίες με αιχμή τις Sony και Quanta, ύστερα από τα θετικά σινιάλα που εξέπεμψαν οι λιανικές πωλήσεις Οκτωβρίου στις ΗΠΑ.

Η ανακοίνωση των λιανικών πωλήσεων αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη για τους επενδυτές, σχολιάζουν Ιάπωνες διαχειριστές κεφαλαίων και παράλληλα αποτελεί σημάδι πως η κατανάλωση δεν έχει απωλέσει το momentum της.

Εν τούτοις αναλυτές της αγοράς υποστηρίζουν πως απαιτούνται περαιτέρω ενθαρρυντικά μακροοικονομικά στοιχεία ώστε να εδραιωθεί το κλίμα εμπιστοσύνης στις αγορές.

Μικρά κέρδη κατέγραψαν και οι τραπεζικές μετοχές (με εξαίρεση την UFJ) οι οποίες είχαν δεχθεί ”σημαντικά πλήγματα” την τρέχουσα εβδομάδα.

Στις 8.503 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Nikkei, καταγράφοντας κέρδη της τάξης του 2,41%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει κέρδη κατά 0,51%, στις 9.790 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v