Πτωτικά το Τόκιο λόγω τραπεζικών απωλειών

Με τις τράπεζες να καταγράφουν τις σημαντικότερες απώλειες, οδηγώντας σε χαμηλότερα επίπεδα το δείκτη Nikkei, ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση το χρηματιστήριο του Τόκιο και ενώ οι αναλυτές εκφράζουν την ανησυχία τους για την συνεχή πτώση των τραπεζικών τίτλων στην Ιαπωνία.

Με πτώση ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση το χρηματιστήριο του Τόκιο, με τις μετοχές του τραπεζικού κλάδου να αποτελούν για μια ακόμη συνεδρίαση τους ”αρνητικούς πρωταγωνιστές”, συμπαρασύρoντας με τις απώλειές τους χαμηλότερα το δείκτη.

Χαρακτηριστικό της συνεδρίασης αποτελεί το γεγονός πως τρεις από τις τέσσερις μετοχές με τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών ήταν τράπεζες, οι οποίες και υποχώρησαν, ενώ η φήμη πως η Standard & Poors πιθανόν να προχωρήσει σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της UFJ, επέτεινε το ήδη βεβαρημένο κλίμα.

Αναλυτές της αγοράς εξάλλου, εξέφραζαν την ανησυχία τους για τις απώλειες που καταγράφουν οι τράπεζες το τελευταίο χρονικό διάστημα χαρακτηρίζοντας το θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων ως το κρισιμότερο που αντιμετωπίζουν, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που ”ζητούν” από την κυβέρνηση να αναλάβει περαιτέρω πρωτοβουλίες για το ζήτημα.

Στις 8.346 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Nikkei καταγράφοντας απώλειες της τάξεως του 1,85%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng σημειώνει οριακά κέρδη ύψους 0,09% στις 9.874 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v