Τεχνολογική άνοδος για το Nikkei

Τα θετικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Hewlett – Packard ώθησαν υψηλότερα τις τεχνολογικές μετοχές στην Ιαπωνία οι οποίες συνεπικουρούμενες από τις τράπεζες οδήγησαν ανοδικότερα το δείκτη Nikkei.

Ανοδικά έκλεισε το χρηματιστήριο του Τόκιο με αιχμή τις τεχνολογικές εταιρίες, οι οποίες κατέγραψαν σημαντικά κέρδη, ωθούμενες υψηλότερα από τα θετικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Hewlett – Packard για το δ΄ τρίμηνο της οικονομικής της χρήσης.

Στο μεταξύ επιλεκτικές αγορές εταιριών τεχνολογίας συνιστούν Ιάπωνες διαχειριστές, θεωρώντας πως οι τιμές τους διαμορφώνονται σε ελκυστικά επίπεδα, ενώ αναλυτές της αγοράς υποστηρίζουν πως η αισιοδοξία στον τεχνολογικό κλάδο επανέρχεται, τουλάχιστον βραχυχρόνια.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι τράπεζες ύστερα από την έντονη φημολογία που αναπτύχθηκε πως η κυβέρνηση Κοιζούμι πιθανόν να προχωρήσει σε ”δέσμη μέτρων” αναφορικά με τα μη εξυπηρετούμενα δάνειά τους.

Κέρδη, μεταξύ άλλων, κατέγραψαν οι μετοχές της Canon, Tokyo Electron αλλά και της Mizuho.

Στις 8668 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Nikkei, καταγράφοντας κέρδη ύψους 2,46%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng καταγράφει κέρδη ύψους 0,61%, στις 10.032 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v